Sunday, November 4, 2007

MATKAN VARRELTA


Tutkimusmatkailija kohtaa matkansa varrella monta mielenkiintoista ja syventymisenarvoista artikkelia, asiaa ja ilmiötä. Yksi niistä on Poleemiikki - Uuden kunta-ala verkkopalvelun julkaisema artikkeli 2006/03 Aapiskukko oppii bloggaamaan.

Artikkelissa kerrotaanTampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikön ja Hypermedialaboratorion käynnistämästä Blogipäivyri-hankeesta, jonka tarkoituksena on kartoittaa tarpeita, kehittää toimenpiteitä ja visioida ns. sosiaalisen median (blogit, wikit jne.) hyödyntämistä koti-koulu yhteistyön apuna. Hanke on alkanut 2006 puolelle ja jatkuu 2007 vuoden loppuun.

Nykymaailman infoähkyn aikakautena tiedon tehokas organisointi on yksi suurista onnistumisen edellytyksistä. Suuresta tietomäärästä ei ole hyötyä, jos sitä ei osaa soveltaa oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja vieläpä helposti. Toisena hankkeen näkökohtana on hiljaisen tiedon hyödyntäminen kotona ja koulussa. Tähän lisäisin myös taidon, sillä paljon jää huomaamatta ja hyödyntämättä arvokkaita resursseja omissa kotisatamissakin.

Uudet polut ja väylät odottavat etsijäänsä. Matkani jatkuu kohti tavoitetta tulevaa. Matkamuistoina matkani varrelta tapaamiltani hengenheimolaisilta olen arkistoinut muutaman kokonaiskuvan luomista helpottavan visuaalisen oppaan.

Vinkki: Tutki kaikessa rauhassa, itsekään en ole ihan kaikkea vielä sisäistänyt.

Anathomy of Organisation 2.0 by Teemu Arina/ Organization 2.0 is organism 2.0

Metrokartta WebTrends 2007 by Information Architects/Web Trend Map 2007

P.s. Klikkaa linkkiä, jos kaipaat lisää Tutkimuksia ja tuloksia.